:

Szerző: Vörös Péter

2001. június 27. 12:36

Japánban az Internet felhasználók száma 32,6 millióra nőtt

[AsiaBizTech] Az Impress piackutató cég felmérése szerint Japánban az Internet felhasználók száma 32,636 millióra nőtt február végén, ez 68%-os emelkedés az előző évhez képest. Az Internet hozzáférésű háztartások száma 12,942 millióra nőtt, ez azt jelenti, hogy a japán háztartások 27,5%-a rendelkezik Internet eléréssel.

Azon felhasználók száma, akik az Internetet kizárólag mobiltelefonon vagy PHS-en (personal handyphone system, speciális japán mobiltelefon rendszer) keresztül érik el a tavalyi 30 ezerről 6,525 millióra nőtt.

Az Internetet a háztartásban használók 0,8%-ának van xDSL hozzáférése (egy évvel korábban ez az arány 0,1% volt), míg a kábel TV-s Internet felhasználás aránya 8%-ra nőtt (tavaly ez 3,2% volt). A modem ill. ISDN hozzáférés aránya még mindig 78,7%.

A felhasználók életkor szerinti felbontása azt mutatta, hogy a 70 éves vagy idősebb felhasználók körében 2,7-szeresre, a tavalyi 0,6%-ról 1,6%-ra nőtt az Internetezők aránya. Ez az eredmény jól mutatja azt, hogy az Internet egyre népszerűbb az idősebbek körében is.

A nemek szerinti felbontás azt mutatja, hogy a nők egyre többet Interneteznek Japánban: a tavalyi 27,9%-ról 38,8%-ra nőtt az Internetet használó nők aránya. Az összes 10-39 év közötti felhasználók 40%-át adták a hölgyek, ez az első alkalom, hogy Japánban a női Internet felhasználók aránya meghaladta a 40%-ot.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 07:21

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.