:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. június 19. 11:43

Megjelentek a Michael Jordan nevét viselő Palm kézigépek

A Palm hétfőn mutatta be új kéziszámítógépeit, amelyek a népszerű kosárlabdázó Michael Jordan nevét viselik. A két gép külsejében alig tér el az alapverzióktól, a különbségeket a beépített szoftverekben és természetesen az árban kell keresni.


Palm Jordan m100

A Jordan m100 ára 30 dollárral magasabb a "sima" m100-nál, a Jordan m500-ért pedig 25 dollárral kérnek többet a 425 dollárba kerülő m500-nál. Ráadásul a SportsAuthory.com, a gépeket értékesítő első áruház 179 dollárt kér a Jordan m100-ért, ami 50 dollárral több, mint az m100 kiskereskedelmi ára.

A gépekben található extra szoftverek között találni egy Michael Jordan idézeteket tartalmazó gyűjteményt, Michael Jordan kvízjátékot, kosárlabdajátékot, flippert, blackjack-et, fitness tanácsok gyűjteményét, a Michael Jordan éttermek gyűjeményét és egy autókarbantartási naplót is.

A piaci elemzők meglehetősen szkeptikusan fogadták a kéziszámítógépek megjelenését. A Gartner egyik szakértője szerint az értékesítési nehézségekkel küzdő Palm könnyen a saját csapdájába eshet, hiszen a vállalat egy jól szegmentált piacra még újabb és újabb modelleket szeretne "bepasszírozni". Ha a taktika rosszul sül el, annak csak újabb felhalmozott raktárkészletek lesznek az eredményei.

A Palm Claudia Schiffer Edition gép mellett is bábáskodó PTN Media elnöke szerint azonban a gépek könnyen eladhatók. Peter Klamka szerint potenciális vevőként nem csak kosárlabdarajongókra számítanak, hanem azokra a cégekre is, amelyek kapcsolatban állnak Michael Jordan-nel, például a sportszergyártó Nike vagy a WorldCom.

A Palm és az PTN Media az elkövetkező egy évben 100-250 ezer Jordan kéziszámítógép eladására számít.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 05:18

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.