:

Szerző: Ady Krisztián

2001. június 27. 19:24

Új remény a Vortex hangkártyák tulajdonosainak: Microsoft által készített driver a Windows XP-ben?

[VortexOfSound] Úgy tűnik, mégsem ítélte a Creative teljesen halálra az Aureal felvásárlásával a felhasználók által már megvásárolt Vortex kártyákat. A neten asf formátumban keringő Microsoft video szövege szerint a Windows új operációs rendszerében - az XP-ben - teljesen DirectX8 kompatibilis driver lesz, melyet a Microsoft műhelyeiben készítenek.

Ez a hír meglehetősen hihetetlen, de megerősíteni látszik az XP bétáját tesztelő fórumlátogatók tapasztalata. E szerint a jelenlegi bétában (2499 build) Vortex1 (5.12.01.1560), Vortex 2 (5.12.01.2560) és Vortex Advantage (5.12.01.3560) meghajtó is található. Ezek a driverek visszafelé nem kompatibilisek, Windows2000 rendszerre történő átültetésük sikertelen volt, a rendszer összeomlását eredményezte.

A jelenlegi bétában lévő driverhez konfigurációs panel (még?) nincs, de Aureal támogatás (a3d.dll 2.09 és a3dapi.dll 3.02) viszont van!

Meglehet, még reneszánszukat élhetik a meglehetősen alacsony árszintre csökkent, és polcokon porosodó kártyák. Feltéve, hogy a driverek valóban jók lesznek...

Szólj hozzá a fórumban!

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 00:11

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.