Szerző: Vörös Péter

2001. június 7. 05:30

Az otthoni asztali PC eladásokban első helyre jött fel a Hewlett-Packard a világpiacon

[CNET] Az IDC piackutató cég legfrissebb tanulmánya szerint a HP végzett az első helyen az otthoni asztali PC-k világpiacán az első negyedévben. A HP annak ellenére tudta lehagyni a Compaqot, hogy piaci részesedést veszített a cég.

Roger Kay, az IDC egyik igazgatója elmondta, hogy az otthoni PC-k piacán az első negyedévben a HP 953 ezer eladott számítógéppel a piac 10,3%-át szerezte meg, míg a Compaq 857 ezer PC-je csak 9,3%-ra és a második helyre volt elegendő. Az előző negyedévben a HP piaci részesedése 11,3%, a Compaqé 11,9% volt.

Az első negyedévben a harmadik hely a Gatewayé volt az otthoni PC piacon, 6,7%-kal. A Fujitsu-Siemens közös vállalat részesedése 5,2%, a Dellé 4,8% volt. Kay szerint a Dell pozíciója azért is olyan lenyűgöző, mivel a cég szinte a nulláról indult nemrég az otthoni PC piacon. Az összes PC forgalmat figyelembe véve a Dell továbbra is a világ első számú gyártója.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról