:

Szerző: Vörös Péter

2001. június 14. 00:33

Három nagy amerikai légitársaság és a Boeing megállapodott arról, hogy e-mailezni és internetezni is lehet majd a repülőgépeken

[Wall Street Journal] A Boeing, valamint az American Airlines, a Delta Airlines és a United Airlines a várakozásoknak megfelelően bejelentette azt a megállapodást, amely szerint a jövőben a repülőgépeken lehet majd e-mailezni és internetezni. A három légitársaság megállapodott abban, hogy broadband telekommunikációs és adatszolgáltatásokat fognak nyújtani polgári repülőgépeken.

A Boeing bejelentette, hogy a három légitársaság 1500 repülőgépét szerelik fel a nagy sebességű szolgáltatással, a Connexion by Boeing-gel 2002 második félévére. Bár a Boeing már egy jó ideje ígéri a szolgáltatás bevezetését, az eredeti ütemtervhez képest jelentős késlekedést szenvedett a program. Eleinte mindössze 3-4 tucat repülőgép felszereléséről lesz szó, mégis jelentős stratégiai és marketinggyőzelem a mostani bejelentés a Boeing számára.

Az elemzők szerint ez a lépés ahhoz vezethet, hogy a cég uralni fogja ezt a várhatóan gyorsan növekvő piacot, amelynek révén azonnali webcsatlakozást, a vállalati e-mail-rendszerhez történő csatlakozáshoz, a repülőúttal kapcsolatos információkhoz és szálloda foglalásokhoz is juthatnak az utasok. A felhasználók laptopokat vagy PDA-kat használhatnak a letöltésekhez és üzenetek küldéséhez, csakúgy mint a földön.

Ha a kezdeti tesztek sikeresek lesznek és az utasoknak tetszeni fog az elképzelés, akkor az évtized végére a Boeing várakozásai szerint akár évenként 5 milliárd $-os bevételre is lehet számítani.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 08:35

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.