Szerző: Vörös Péter

2001. június 13. 08:46

Lucent Technologies - IBM megállapodás

HIRDETÉS

[Bloomberg] A Lucent, a világ legnagyobb telefonberendezés gyártója, kedden bejelentette, hogy együttműködési megállapodást kötött az IBM-mel azzal kapcsolatban, hogy a Nagy Kék a szolgáltatóknak ill. vállalatoknak nyújtott ajánlataiban a Lucent adat, drótnélküli és optikai termékeit fogja nyújtani.

A megállapodás néhány héten belül lép nemzetközileg is érvénybe. Mindkét cég egyetért abban, hogy a megállapodás jelentősen növeli a Lucent globális értékesítési lehetőségeit, és két éven belül több száz millió dollár forgalmat generál a feleknek. A megállapodás részleteit nem hozták nyilvánosságra.

Carlos da Fonte, az IBM Global Services igazgató szerint "az ügyfelek egyre inkább olyan partnereket keresnek, amelyek teljesen átfogó, szolgáltatás-orientált megoldásokat nyújtanak, természetesen megőrizve a minőséget, a megbízhatóságot és a sebességet".

A Lucent olyan szolgáltatásokhoz fog nyújtani drótnélküli, adat ill. optikai termékeket, mint a virtuális magánhálózatok (virtual private networks) és a voice-over-internet hálózatok. Az IBM nyújtja az e-businesst, az e-business infrastruktúrát és az üzleti menedzsment megoldásokat.

a címlapról