:

Szerző: Vörös Péter

2001. június 21. 05:52

Az Intel abbahagyja egyes routerek és switchek gyártását - megszűnik néhány száz munkahely Dániában

[CNET] Az Intel bejelentette, hogy a tervek szerint leállnak a saját márkanév alatt értékesített általános célú routerek és switchek gyártásával. A lépés eredményeként a cég egyik dániai gyárában néhány száz alkalmazottat el fognak bocsátani. Bill Calder, az Intel szóvivője szerint a döntés része annak az irányvonalnak, hogy a cég a kommunikációs chipek értékesítésére összpontosít és más cégekre hagyja a komplett rendszerek gyártását. A lépés része a cég azon célkitűzésének is, miszerint 5 ezer állást meg kell szüntetni az idén.

Calder azt is elmondta, hogy a cég ezentúl nem fektet pénzt új switch és router rendszerek kifejlesztésébe. A meglévő ügyfeleknek természetesen nyújt támogatást a cég, és a meglévő termékeket egy ideig még árulni fogják.

A mostani döntés azt jelenti, hogy az Intel egyik dániai gyárában jelentős számú, több száz fős elbocsátások lesznek, ez az a gyár, ahol a switcheket és routereket tervezték. A cég továbbra is fog gyártani specializált e-kereskedelmi szervereket, pl. terhelés-kiegyenlítőket (load balancers) és hálózati berendezésekbe használt chipeket.

Calder elmondta, hogy az érintett alkalmazottakat kedden értesítették a döntésről, akik lehetőséget fognak kapni arra, hogy a cégen belül más állás után nézzenek, ezenkívül pályafutás-támogatást ill. végkielégítési csomagot kapnak. Calder megjegyezte, hogy a cég is elismeri, hogy nehéz döntésről volt szó, különösen Dániáról lévén szó.

Az Intelnek további részlegei vannak a skandináv országban, beleértve azt az optikai chip üzletágat, amely a Giga A/S tavalyi felvásárlásából származik.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 05:31

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.