Szerző: Vörös Péter

2001. június 29. 16:33

A Nokia elbocsátásokat jelentett be: akár 1000 munkahely is megszűnhet a cég hálózati részlegénél

[Bloomberg] A Nokia csütörtökön bejelentette, hogy hálózati részlegénél akár 1000 főt, a cég összes létszámának 1,7%-át fogják elbocsátani, mivel csökken a kereslet a vállalat hálózati berendezései iránt. E hónap elején a világ első számú mobiltelefon gyártója profitfigyelmeztetést tett közzé, mivel a fogyasztók kevesebbet költenek mobiltelefonokra.

Petri Korpineva, az Evli Securities egyik elemzője szerint további kisebb elbocsátások várhatók a cégnél, bár a riválisokhoz képest ezek kisebbek lesznek, mivel a cég piaci részesedést nyer riválisaival szemben.

A hálózatiberendezés-gyártók nyeresége jelentősen visszaesett a gazdasági lassulás miatt, a felhasználók az olyan új mobiltelefonokra várnak, amelyekkel gyors internet-hozzáférésre lesz lehetőség, az erősen eladósodott mobiltelefon szolgáltatók pedig befagyasztották kiadásaikat. Az Ericsson AB, a világ legnagyobb mobil hálózatiberendezés-gyártója áprilisban bejelentette, hogy a globális piac növekedése az idén 5-15%-ra lassul le a tavalyi 20-25%-ról.

Arja Suominen, a Nokia szóvivője bejelentette, hogy az elbocsátások legnagyobb része a marketing, értékesítési és adminisztratív egységeket érinti - a termelési és a kutatás-fejlesztési állomány változatlan marad. Finnországban kb. 200 állást szüntet meg a cég.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról