:

Szerző: Vörös Péter

2001. június 14. 15:44

A Gartner Dataquest felmérése szerint az Infineon a világ vezető félvezető-beszállítója a chipkártyák terén

A Gartner Dataquest az Infineon Technologies-t nevezte meg, mint a világ elsőszámú chipkártya chip (kontroll-, illetve memóriachipek) beszállítóját, így ez már a harmadik év egyhuzamban, mikor az eladási adatok szerint az első helyet az Infineon szerzi meg ezen a gyorsan fejlődő piacon. A nemrég közzétett jelentés szerint a cég a 1,9 milliárd chipkártyát jelentő IC piac 47 százalékát, 921 millió darabot mondhatott magáénak. Bevételek szempontjából az Infineon 2000. évi kontroll-, illetve memóriachipek szállításával az 1,2 milliárd dolláros piac 34 százalékát, míg 1999-ben 48, 1998-ban 42 százalékát fedte le.

"A félvezető beszállítókkal szembeni korlátozások miatt az elmúlt években az Infineon és a többi nagy szállító veszített piaci részesedéséből az új beszállítók javára" - nyilatkozta Andrew Phillips, a Gartner Dataquest chipkártya-ipari elemzője, és a jelentés szerzője.

"Boldogok vagyunk, hogy sorban a harmadik évben mi kerültünk az élre a chipkártya megoldások piacán" - mondta Hermann Eul, az Infineon Chipkártya ágazatának általános igazgatója és alelnöke.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 16:17

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.