:

Szerző: Vörös Péter

2001. június 12. 00:40

Hitachi-Microsoft együttműködés tárolási eszközök területén

[CNET] A Hitachi hétfőn bejelentette, hogy megállapodást kötött a Microsofttal azzal kapcsolatban, hogy közösen fognak fejleszteni és piacra dobni tárolási termékeket. A két fél a jövő héten egy kutatási létesítményt hoz létre Tokióban olyan hálózatok kifejlesztésére, amelyek a vállalati adatbázisok olyan különálló elemeit képesek összekötni és egyetlen rendszerként kezelni, mint a készletek, a személyzettel kapcsolatos adatok és a beszerzés. Az új rendszer Microsoft szerver-szoftvert és a Hitachi Sanrise tárolási termékét fogja használni, amelyből tavaly világszerte 1,99 milliárd $ értékben adtak el.

A Hitachi számítógépes részlege nemrég áttért a lényegében csak mainframe gyártásról a lényegében csak tárolási eszközök gyártására, a március 31-ével zárt pénzügyi évben a működési nyereség 279 millió $ volt, messze meghaladva a tervezett 49,3 millió $-os szintet. A most elért szint kétszeresét szeretné elérni a cég a mostani pénzügyi évben.

2000 júniusában a Hitachi és a Microsoft átfogó szövetséget kötött, és a hétfőn bejelentett lépés része ennek a szövetségnek, mondta Ikuo Kimura, a Hitachi SAN-rendszerek megoldás részlegének igazgatója. Kimura szerint a mostani együttműködés elsődleges célpontjai a japán vállalati ügyfelek lesznek, a szigetországon kívüli piacok csak ezután következnek.

Kimura azt is elmondta, hogy míg 2000-ben a tárolási eszközök világpiaca 34 milliárd $ volt, idén várhatóan 39 milliárd $ lesz és 2003-ban pedig 48 milliárd $.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 04:23

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.