Szerző: Vörös Péter

2001. június 19. 15:53

Az Iomega bejelentette, hogy a második pénzügyi negyedév teljesítménye esetleg alacsonyabb lesz a vártnál

[Bloomberg] A főként a Zip és Jaz drive-jairól ismert Iomega hétfőn közölte, hogy a kereslet megcsappanása miatt előfordulhat, hogy a második pénzügyi negyedévben a vártnál alacsonyabb lesz a cég forgalma. Egyúttal a cég Werner Heid-et, az InFocus volt ügyvezető igazgatóhelyettesét nevezte ki elnök-vezérigazgatónak. Heid 2000 májusa óta van a cég igazgatótanácsában, és Bruce Albertson helyét veszi át, aki május 21-én lemondott, mivel számos kérdésben nem értett egyet az igazgatótanáccsal.

A július 1-jével záruló negyedévben a forgalom 180-190 millió $-ra csökkenhet, szemben az előző év hasonló időszakban elért 304 millió $-ral. A Roy (Utah) központú Iomega adózás előtti nyeresége 41-62 millió $ lehet, közölte a cég egy sajtóközleményben. A cég termékei iránti kereslet csökkenése egyrészt az általános PC kereslet lanyhulással kapcsolatos, másrészt azzal, hogy más hordozható tárolási eszközök veszik át részben a cég termékeinek helyét (ld. főként CD-RW).

A cég részvényárfolyama hétfőn 0,36$-ral (14,94%-kal) 2,05$-ra zuhant le.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról