:

Szerző: Vörös Péter

2001. június 6. 07:56

A NEC és a Fujitsu azt közölték, hogy növelik PC szerver termelésüket

[CNET] A két japán PC gyártó óriás a lépést azzal indokolta, hogy a kereslet növekedésére számítanak. A terv hátterében az áll, hogy a japán IT szektor kereslete egészséges, dacára annak, hogy a vállalati kiadások új berendezésekre viszonylag gyenge.

A NEC azt jelentette be, hogy a 2002. márciusában véget érő pénzügyi évben 22%-kal növeli a PC szerverek termelését, míg a Fujitsu 30%-os forgalomnövekedést prognosztizál. A jelenlegi pénzügyi évben a teljes PC eladások száma tehát 65 ezer lesz a Fujitsunál és 99 ezer a NEC-nél.

A NEC ezenkívül azt is tervezi, hogy újabb támadást indít az Unix-alapú szerverek világa ellen és 16 Intel processzoros PC szervert dob piacra június 30-án.

A NEC, Japán második legnagyobb chip gyártója és a Fujitsu, Japán egyik legnagyobb számítógép és számítógép berendezés gyártója egy hónappal ezelőtt azt közölték, hogy nyereségük helyre fog állni a mostani pénzügyi évben, mivel a chip üzletág javulni fog a második pénzügyi félévben.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 1. 23:40

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.