Szerző: Vörös Péter

2001. június 27. 11:21

A Palm negyedik pénzügyi negyedéves eredményei a lejjebb vitt előrejelzéseknél jobban sikerültek

[Bloomberg, CNET] A Palm, a világ legnagyobb kéziszámítógép gyártója bejelentette, hogy a negyedik pénzügyi negyedévet jelentős veszteséggel és 53%-os forgalom csökkenéssel zárták, ez utóbbinak részben az volt az oka, hogy az új m500-as eszközt egy hiba miatt a vártnál később tudták csak bemutatni

A cég negyedéves vesztesége 392 millió $ (részvényenként 69 cent) volt, szemben az előző év hasonló időszakban elért 12,4 millió $-os (részvényenként 2 centes) nyereséggel. A veszteség alacsonyabb volt a Wall Street-i elemzők várakozásainál és a tőzsdei zárás utáni kereskedelem során a cég részvényárfolyama helyenként 18%-kal is emelkedett, így várható, hogy a mai tőzsdei kereskedés során emelkedik a Palm a Nasdaqon.

A cég negyedéves forgalma 165,3 millió $-ra esett a tavalyi hasonló időszakban elért 350,2 millió $-ról, de így is meghaladta a cég által előrejelzett 140-160 millió $-os forgalmat.

Judy Bruner, a Palm pénzügyi vezérigazgatója elmondta, hogy az első pénzügyi negyedéves üzemi veszteség 60-80 millió $, míg a forgalom 200-220 millió $ lesz, szemben a First Call által reprezentált elemzők által várt 239 millió $-os forgalommal. A második pénzügyi negyedévben a várható forgalom 420-440 millió $, mondta Bruner. Az elemzők várakozása ezzel a negyedévvel kapcsolatban 393,9 millió $.

Szerkesztőségi csapatunkba padavanokat keresünk, akik hozzánk hasonló elveket vallanak a tájékoztatásról és nyitottak az éles kiképzésre.

a címlapról

Hirdetés

Online, 24 órás, haladó Kubernetes képzést indítunk, most early bird kedvezménnyel!

2021. július 31. 11:05

A 8 alkalmas tanfolyam tökéletes választás lehet azoknak a szakembereknek, akik teszt jelleggel már használnak Kubernetest és általános ismeretekkel is rendelkeznek, de vagy nem a mindennapok szintjén, vagy éles környezetbeli elvárások nélkül. A képzéshez most 2in1 akció keretében 24 órás alapozó képzés is elérhető!