Szerző: Vörös Péter

2001. június 6. 07:57

A Gigabyte Technology szerint az alaplap-kereslet növekedése elindult

[Bloomberg] A Gigabyte Technology, a világ harmadik legnagyobb alaplapgyártója, azt közölte, hogy a termékei iránti kereslet növekszik, mivel a disztribútorok és a rendszerintegrátorok egyre több megrendelést adnak fel. Darryl Chan, a cég marketing-részlegének helyettes vezetője szerint a kereslet két héttel ezelőtt kezdett el növekedni, bár az olyan nagy vevők, mint a Compaq vagy a Toshiba még nem növelték alaplap-megrendeléseiket.

Chan a Computex kiállításon közölte, hogy a cég már túlvan a mélyponton, és a felfelé ívelő trendet látják. A Gigabyte a második negyedévben 132 millió $-os alaplap forgalmat vár, ez 30%-os visszaesés az első negyedévhez képest. Egyelőre a készletek magas szinten maradnak, mivel a számítógép kereslet tovább csökken.

A Gigabyte részvényárfolyama kedden 0,50 tajvani $-ral (0,6%-kal) 88,50 tajvani $-ra esett vissza. A cég részvényárfolyama az utóbbi egy évben 31%-ot csökkent, szemben a tajvani TWSE Index 44%-os visszaesésével ugyanebben az időszakban.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról