:

Szerző: Vörös Péter

2001. június 6. 07:57

A Via szerint a kereslet nem fog javulni szeptemberig

[Bloomberg] A Via Technologies, Tajvan legnagyobb chiptervezője és a világ második legnagyobb chipsetgyártója tegnap azt jelentette ki, hogy a kereslet az előrejelzéseknél is alacsonyabb és várhatóan szeptemberig nem is fog javulni, akkor is csak az iskolai szezon ad reményt a PC-világnak.

Richard Brown, a Via nemzetközi marketing igazgatója a Computex kiállításon elmondta, hogy a piacon kőkemény árverseny folyik, és a mostani negyedév csökkenése után a harmadik negyedév is jórészt rossz hírekkel lesz teli. Brown pontosan nem közölte azt, hogy mennyivel csökkentette árait a Via.

A Via májusi forgalma 16%-ot csökkent az áprilisi 2,79 milliárd tajvani $-os (79 millió $) szintről, mivel az Intel visszahódította a Viától egyes ügyfeleit és a PC-k általános kereslete tovább csökkent.

Kedden a Via részvényárfolyama 7 tajvani $-ral 251 tajvani $-ra csökkent. Az elmúlt 1 évben a cég részvényárfolyama 33%-kal csökkent, szemben a tajvani TWSE Index 44%-os visszaesésével ugyanebben az időszakban.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 10:12

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.