:

Szerző: Vörös Péter

2001. június 15. 10:22

Az üvegszálas berendezés alkatrészeket gyártó JDS Uniphase profitfigyelmeztetést tett közzé

[CNN, Wall Street Journal] A JDS Uniphase, a világ legnagyobb üvegszálas berendezés alkatrész gyártó cége csütörtökön bejelentette, hogy jelentősen lejjebb kell szállítani a jelenlegi negyedéves előrejelzéseit valamint a következő negyedévekre vonatkozó várakozásokat, mivel továbbra is gyengék a kiadások a telekommunikációs szolgáltatóknál.

A cég mostani bejelentése szerint a június 30-án záruló negyedik pénzügyi negyedévben a forgalom kb. 600 millió $ lesz, szemben a közel 700 millió $-os előzetes várakozásokkal. A cég eredmény kilátásai részvényenként 6-8 centes veszteség körül vannak (nem számítva az egyszeri költségeket). A First Call által reprezentált elemzők előzetes várakozásai szerint részvényenként 5 centes nyeresége lett volna a cégnek.

A JDS Uniphase bejelentése szerint a szeptember 29-én záruló első pénzügyi negyedévben a cég 450 millió $-os forgalmat fog elérni, szemben az elemzők által várt 663 millió $-ral.

A JDS áprilisban azt is bejelentette, hogy a 20%-kal (5.000 fővel) csökkenti létszámát és 25 létesítményt bezárnak. Azt is közölték, hogy a gyártási kapacitások egy részét Kínába költöztetik át.

A cég a profitfigyelmeztetést a tőzsdei zárás után tette közzé, így várható, hogy holnap nem lesz túl jó napja a cégnek a tőzsdén (mintha még nem lett volna elég rossz hír ott az utóbbi napokban). A cégnek egyébként ez már a második profitfigyelmeztetése a negyedik negyedévvel kapcsolatban, az harmadik pénzügyi eredmények áprilisi kihirdetésekor a cég 925 millió $-os forgalommal és részvényenként 12 centes működési nyereséggel számított.

A cég vezetői július 26-án teszik közzé a végleges negyedik negyedéves eredményeket, akkor várhatóan több részlet is napvilágot fog látni a cég közeljövőjéről.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 02:33

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.