:

Szerző: Vörös Péter

2001. június 8. 08:00

A Handspring profitfigyelmeztetést tett közzé

[CNET] A Palm operációs rendszert használó kéziszámítógépeket gyártó Handspring tegnap a tőzsdei zárás után bejelentette azt, hogy a negyedéves forgalma a várt 121,3 millió $ helyett mindössze 60-65 millió $ lesz a negyedik pénzügyi negyedévben. A profitfigyelmeztetés egy újabb állomást jelent a Palm ellen folytatott piaci harcban, a Palm hasonló jellegű és nagyságrendű profitfigyelmeztetést tett közzé májusban.

Mindkét cég drasztikusan csökkentette árait az elmúlt hónapokban és próbáltak megszabadulni készleteiktől az USA-ban és a világ többi részében. Elemzők szerint legalább három hónapba fog kerülni a túltermelés okozta hatások korrekciója. A Palm elbocsátások mellett is döntött annak érdekében, hogy csökkentsék költségeiket és elérjék a nyereségességet.

Május 3-án Donna Dubinsky, a cég elnök-vezérigazgatója még megerősítette a 130-136 millió $-os forgalom elérését. Az előző negyedévben a cég 123,8 millió $-os forgalmat és 6,7 millió $-os veszteséget ért el.

A Handspring részvényárfolyama csütörtökön 0,12$-ral (1,33%-kal) 8,88$-ra esett vissza. A tőzsdei zárás utáni kereskedelemben helyenként 8,05$-ra esett vissza az árfolyam.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 04:15

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.