Szerző: Vörös Péter

2001. június 19. 10:18

Craig Barrett, az Intel elnök-vezérigazgatója találkozott a jordán királlyal

HIRDETÉS

[Yahoo, Reuters] Craig Barrett jordániai útja során Ammanban tárgyalásokat folytatott Abdullah királlyal. Az Intel magas rangú illetékesei arról számoltak be, hogy a cég segíteni kívánja a királyság olyan IT programjait, mint az internet szélesebb körű felhasználása az oktatásban. Barett azt is lehetségesnek tartja, hogy a királyság a Közel-Kelet IT központjává fejlődik.

"Nagyon imponáló volt mindaz, amit láttam ... az oktatás kihangsúlyozott szerepe és annak hangsúlyozása, hogy be kívánják vezetni Jordániát az új gazdaságba. Úgy vélem, hogy az Intel számára adódik lehetőség arra, hogy számos területen együttműködjünk önökkel" - mondta Barrett.

Barrett később azt is bejelentette, hogy az Intel segíteni tud egy e-üzleti laboratórium felállításában a Jordán Egyetemen, ez számos új vállalat elindítójaként működhetne.

A jordániai király agresszív lépéseket tesz annak érdekében, hogy elterjessze az internetfelhasználást a királyságban - mindez része annak a modernizációs folyamatnak, amelynek egyik célja a külföldi befektetők megnyerése.

a címlapról