Szerző: Vörös Péter

2001. június 14. 16:20

Az SAP szerint megnégyszereződött a mySAP.com szoftverhasználók száma

[Bloomberg, Wall Street Journal] A német üzleti szoftvergyártó óriás szerdán bejelentette, hogy a mySAP.com szoftverrendszer felhasználóinak száma 4 millióra nőtt, azaz megnégyszereződött egy év alatt. Ez komoly előrelépést jelent Európa legnagyobb szoftvergyártója számára annál a termékcsaládnál, amely a jövő szempontjából döntő fontosságú lehet.

A mySAP.com egy olyan irodai programcsomag, amely abban segít a vállalatoknak, hogy testre szabott internetoldalakat hozzanak létre alkalmazottaik számára a célból, hogy strukturálják a munkafolyamatokat az olyan eltérő munkakörökben, mint pl. a termékfejlesztés, az értékesítés és a gyártás.

A cég olyan nagyságokkal versenyez ezen a piacon, mint az Oracle vagy a Siebel és számos kisebb internetes cég. Az elmúlt években számos helyről érte kritika az SAP-t, amiatt, hogy nem elég gyorsan öleli fel az Internetet.

"Másfél évvel ezelőtt az SAP-t úgy tekintették, mint aki elvesztette ezt a csatát, mi ennek ellenére sohasem tekintettük magunkat vesztesnek ... mindig is viszonylag jók voltak az eredményeink ... de a vélemény rólunk sokkal rosszabb volt, mint a valóság" - mondta Hasso Plattner, a cég elnöke az SAP évenként megrendezett felhasználói konferenciáján, a SAPPHIRE-on, ahol a bejelentés is megtörtént.

Az SAP továbbra is az R/3-ből, a cég integrált vállalatirányítási szoftverrendszeréből szerzi bevételeinek túlnyomó részét.

A cég részvényárfolyama szerdán 0,14$-ral (0,39%-kal) 36,15$-ra csökkent.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról