Szerző: Vörös Péter

2001. február 20. 07:32

A technológiai kiadások helyreállása később várható, mint korábban gondolták?

[Bloomberg] Tobias Levkovich, a Salomon Smith Barney egyik befektetési stratégája szerint az olyan technológia cégek, mint a Cisco Systems vagy a Motorola egészen a negyedik negyedévig nem térnek magukhoz, mivel az amerikai gazdaság lassulása továbbra is érzékenyen érinti a vállalatok nyereségét és emiatt a vállalatok technológiai kiadásai nem fognak helyreállni a második negyedév után (ez utóbbi a szakértők egyértelmű véleménye jelenleg).

Levkovich szerint az összes technológiai befektető úgy hiszi, hogy mihelyt itt a második félév, a gazdaság elkezd helyrejönni, ami helyreállást eredményezne a technológiai szektorban. A vállalati profitok alakulását figyelembe véve ennek a változatnak az esélye egyre csökken. Történik mindez annak dacára, hogy a Fed (az amerikai központi jegybank) januárban kétszer 0,5%-kal csökkentette az irányadó kamatlábakat. Azok a cégek, akiknek pedig jelentősebb összegű kézpénz van a zsebükben (pl. International Paper, General Motors, stb.) egyelőre várakoznak a technológiai kiadásokkal.

Vadim Zlotnikov, a Sanford C. Bernstein & Co. elemzője szerint lesz fellendülés, de annak mértéke valamelyest korlátozott lesz és nagy mértékben függeni fog a nemzetközi piacoktól.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról