Szerző: Vörös Péter

2001. február 8. 08:17

A Compaq 26%-os forgalomnövekedést ért el az Ázsia-Csendes óceáni régióban

[CNET] A Compaq Computer Asia-Pacific eddigi legnagyobb negyedéves forgalmát érte el a legutóbbi negyedévben és az előző év hasonló időszakához képest 26%-kal, 684 millió $-ra nőtt a decemberben véget ért negyedik pénzügyi negyedévben. Globális szinten a cég januárban jelentette be, hogy 11,5 milliárd $-os forgalmat értek el.

Paul Chan, a Compaq Asia-Pacific alelnöke elmondta, hogy a cég igen nyereséges és megfelelő módon járul hozzá a cég egészének forgalmához ill. nyereségéhez. A 2000-es pénzügyi évben a Compaq Asia-Pacific forgalma 2,5 milliárd $ volt, ez 23%-os növekedés 1999-hez képest. A Compaq éves szintű 42,4 milliárd $-os forgalmának ez közel 6%-át teszi ki. A működési profit az Asia-Pacific-nál 46%-os növekedést mutatott.

Chan szerint a negyedéves forgalom 58%-a ered az USA-n kívül. Japánban a növekedés 36% volt, míg az Ázsia-csendes óceáni régió forgalma 26%-kal nőtt. Latin Amerika 24%-kal, Kína 16%-kal, Észak Amerika 10%-kal, míg Európa 3%-kal nőtt. Az Ázsia-csendes óceáni régió legnagyobb piaca Korea volt, ahol 120%-os volt a növekedés, India volt a második legnagyobb piac, itt a növekedés 56%-os volt.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról