Szerző: Vörös Péter

2001. február 20. 07:32

Az SAP SI megvette a Prescient Consulting-et - jó idők járnak az SAP-ra is

[TechWeb] Tovább folytatja terjeszkedési stratégiáját az SAP SI, miután megvette az amerikai Prescient Consulting-et kb. 11,4 millió $-ért. A Prescient tanácsadó cég fő tevékenysége az SAP szoftverek implementálása, így az SAP SI újabb piacot nyert a felvásárlás révén és tovább erősítette a cég nemzetközi terjedését. A Prescient tavalyi forgalma 12,7 millió $ volt, ennek alapján kalkulálta ki a drezdai központú SAP SI és a Prescient a 11,4 millió $-os vételárat (90 %-os forgalom/ár arányt követve). Az ügylet lezárása az első negyedév végére várható.

Európa legnagyobb szoftver gyártója, az SAP tavaly tavasszal hozta létre a rendszerintegrációval és tanácsadással foglalkozó SAP SI-t a Software AG-val és a Siemens-szel együttműködve. Az SAP SI segítséget nyújt az SAP ügyfeleknek a stratégiát, az alkalmazásfejlesztést és a komplex rendszerek működtetését illetően, e tevékenységének alapja a mySAP.com termékcsalád, az SAP Interenetes szoftvercsomagjának alapja.

A Prescient felvásárlás kapcsán annyit elmondott az SAP SI, hogy a cégek SAP SI America-ra fogják átkeresztelni és megtartják a cég 75 alkalmazottját ill. a vezetőséget.

Az SAP számos jövedelmező piacon versenyez olyan cégek ellen, mint az Oracle, a PeopleSoft, a Siebel és a J.D. Edwards: pl. CRM (customer relationship management - ügyfélkapcsolat menedzsment) szoftverek, beszerzési szoftverek ill. beszerzési csatorna automatizálás.

Maga az SAP pedig azt jelentette be, hogy megállapodásra jutott az International Paper-rel és a Network Appliance-szel. Nemrég jött össze SAP ügylet olyan világnagyságokkal, mint a Philip Morris és az Advanced Micro Devices (AMD). Ez utóbbi két vállalat a mySAP.com-ot fogja használni belső üzleti folyamatai egy részének automatizálásához. Ezenkívül a cég számos online piactér megrendelés is kapott a Commerce One-nal történő együttműködésük eredményeként.

Az International Paper múlt héten bejelentette, hogy az SAP egyes alap szoftver csomagjait fogja alkalmazni, beleértve a mySAP.com portált annak érdekében, hogy csökkentsék a költségeket és hatékonyabbá tegyék a működést. Az International Paper számlázási, beszerzési és egyéb információkat oszthat meg alkalmazottai, ügyfelei és beszállítói között. Ezenkívül az International Paper az SAP beszerzési szoftverét is alkalmazni fogja, ezzel az ügyfelek és a beszállítók termék ill. szolgáltatás információkhoz juthatnak, automatizálni lehet a lekérdezéseket és a jóváhagyásokat és online katalógusból lehet feladni a rendeléseket.

Az SAP és a Network Appliance (NetApp) szövetséget hozott létre, amelynek értelmében az SAP és a NetApp közösen fogják nyújtani ügyfeleiknek a NetApp tárolási eszközeit és a mySAP.com szoftvert olyan funkciókra összpontosítva, mint a CRM, az üzleti intelligencia megoldások és a beszerzési csatorna kezelése.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról