:

Szerző: Vörös Péter

2001. február 4. 12:08

Intel-Gigabyte együttműködést új Pentium 4 chipsetek kifejlesztéséhez

[Bloombergs] Az Intel átadta a Gigabyte-nak a még egyelőre meg nem jelentetett Brookdale chipset coding példányait, ezáltal megkönnyítve a Gigabyte ill. más alaplapgyártók számára a terméken alapuló alaplapok hivatalos megjelentetését. Egyes hírek szerint van remény arra, hogy a DDR memória-chipeket támogató Brookdale chipset az eredetileg tervezett 2001. harmadik negyedév előtt jelenik meg.

A tajvani VIA Technologies és az Acer Laboratories (ALi) egyaránt bejelentették azt, hogy ebben a negyedévben gyártani fognak Pentium 4 processzort + DDR memóriát támogató chipseteket; ennek fényében az Intel valamelyest még így is le van maradva a konkurencia mögött.

Az Intel tavaly jelentette be, hogy a Pentium 4 processzor nem csupán Rambus (RDRAM) memória-chipekkel fog együttműködni, s ennek megfelelően ígéretet tett arra, hogy még 2001-ben DDR memóriamodulokat támogató chipseteket jelentet meg.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 06:03

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.