Szerző: Vörös Péter

2001. február 19. 09:41

A Kmart, az USA egyik legnagyobb diszkont kiskereskedelmi áruházláncolata jelentős IT befektetésről döntött

[CNET] Az idén összesen 1,8 milliárd $-t fog költeni a Kmart IT fejlesztésekre. Ennek részeként egy 300 millió $-os szerződésről érkezett jelentés, ennek lényege az, hogy 2002-re a cég 2100 áruházában az összes pénztárgép rá lesz kötve az Internetre. Az 1,8 milliárd $-os költségvetés része az a 200 millió $-os, az IBM-mel kötött megállapodás is, amelynek alapján SurePOS 700 touch-screen pénztárgépeket fognak installálni az összes Kmart áruházba. (A pénztárgépek Internet hozzáférésének egyik legfontosabb célja az, hogy csökkentsék azoknak az eseteknek a számát, amikor a felettest kell odahívni valamilyen probléma elintézéséhez.)

A Symbol Technologies 70 millió $-t fog kapni azért, hogy installálják a cég Spectrum24 drótnélküli LAN-ját és a PDT 6840 kézi szkennereket az áruházakban. Ezeket a teherautós átvételekhez és a raktárban fogják használni az áruházak hátsó részén valamint ahhoz, hogy árakat ellenőrizzenek és kommunikációt biztosítsanak az értékesítési részlegnél. Arra is lehetőség lesz, hogy csúcsforgalom esetén drótnélküli pénztárgépeket állítsanak forgalomba a pénztárosok. A telefon helyett pedig az összes alkalmazott használni fogja tudni a Symbol voice-over-IP eszközeit az áruház egészében.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról