Szerző: Vörös Péter

2001. február 12. 02:43

A Compaq az EMC legújabb vetélytársa a SAN piacon

[TechWeb] A Gartner piackutató cég legújabb tanulmánya azt találta, hogy a közepes kategóriájú tárolási eszközök piacán a Compaq, megelőzte az olyan vetélytársakat, mint a Hewlett-Packard és az IBM és második helyen van, szemben az 1997-es hetedik hellyel. A közepes kategória azokat a cégeket érinti, ahol 5-100 szerver található. Immár fej fej mellett halad egymás mellett a Compaq és a SAN (storage area network) piacon vezető EMC, a Gartner jelentése szerint. Mi több, a Compaq több SAN-t szállított, mint bármely más gyártó, beleértve az EMC-t. A harmadik helyen a Storage Technology áll.

A Compaq SAN stratégiájának középpontjában a StorageWorks termékcsalád áll. Mark Lewis, a Compaq Enterprise Storage részlegének alelnöke és ügyvezető igazgatója szerint a StrorageWorks olcsóbb, mint az EMC Symmetric-je és ugyanazokkal a fejlett tulajdonságokkal rendelkezik, mint a konkurens gyártó legfejlettebb SAN termékcsaládja. Mi több, Lewis szerint a StorageWorks technológiája újabb.

Az év végére várható a Compaq új szoftver termékcsaládja, a VersaStor, amely kifejezetten a közepes kategóriájú tárolási eszközökre van kihegyezve.

Egyes elemzők szerint a Compaq egyelőre az EMC mögött áll, főként a közepes kategóriájú tárolási eszközökkel kapcsolatos szolgáltatások terén. Az Enterprise Storage Group szerint az EMC jelentősen jobb értékesítési csapata nagy előnyt jelent a többiekkel szemben vívott harcban. A Yankee Group elemzője, William Hurley szerint a Compaq-nak nincs meg a megfelelő szoftvere az EMC utoléréséhez, míg az EMC növelte SAN szoftver portfolióját a SOFTWORKS megvételével (ez utóbbi cég adattárolás-menedzsment eszközöket készít). Szemben a Gartner tanulmány következtetéseivel Hurley szerint a Compaq nem veheti biztosra második helyét a piacon, mivel ott van a Storage Technology, az IBM, a Sun, a HP és a Dell szorosan a Compaq nyomában. Mások azonban szintén a Compaq mellett teszik le a voksukat: Ron Johnson, a Denver's Evaluator Group elemzője szerint a SAN menedzsment területén például kifejezetten jelentős előnyben van a Compaq az EMC-hez képest.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról