:

Szerző: mz

2001. február 13. 22:02

Az IBM S80 szervere lel gazdára a legnagyobb példányszámban

[IBM] Az IBM bejelentette, hogy a 3000. S80 szerver értékesítésével újabb mérföldkőhöz érkezett a szervereladások terén, s ezzel az IBM UNIX rendszer a történelem leggyorsabb ütemben vásárolt high-end szerverévé vált.

A 3000-dik S80 szervert nemrég szállították le a United Airlines légitársaságnak, amely a cég nemzetközi pénzügyi rendszerét fogja működtetni. A chicagói légitársaság három S80 szervert vásárolt bevételkezelő alkalmazásainak futtatásához.

A három S80 szerver az AIX-et, az IBM robusztus UNIX operációs rendszerét futtatja egy IBM SP szuperszámítógéphez csatlakozva, ahol a United Airlines bevételkezelő alkalmazáscsomagjának a központi eleme lesz.

A mai bejelentés igazolja a D.H Brown múlt hónapban közzétett egyik független tanulmányát, amely felsorol három főbb tényezőt, amiért a vásárlók az S80 szervert részesítik előnyben a konkurens rendszerekkel szemben:

- Ár/teljesítmény: Egy 24 réz processzort tartalmazó IBM S80 felülmúlja a kategóriájába tartozó 64 processzoros rendszereket. Mivel sok szoftver ára a processzorszámtól függ, így egy kevesebb processzort tartalmazó olcsóbb, de gyorsabb S80 rendszerrel két helyen is költségmegtakarítás érhető el: vásárláskor, valamint a szoftverek beszerzésekor, emellett az elérhető teljesítmény is nagyobb lesz.

- Méretezhetőség: A vásárlók azt jelezték, hogy egy minimális konfigurációjú S80 szerver megvásárlásával a költségkereten belül maradhattak, azonban az S80 - amely mindössze 24 processzorával felülmúlja a 64 processzoros rendszereket is - elegendő lehetőséget biztosít a későbbi technológiai bővítések megvalósításához.

- Az IBM elsőrangú technológiai jövőképe: A vásárlók döntéseik meghozatalakor nagy jelentőséget tulajdonítanak az IBM image-ének, a kiszolgálás színvonalának és a technológiai jövőképnek.

Az iparág legtöbb rekorddal büszkélkedő szervere 1999 szeptemberi bemutatása után nem sokkal az IBM S80 a tesztek történetében a legtöbb rekorddal büszkélkedő szerverré vált, egyszerre tíz elsőséggel büszkélkedhet, ami több, mint amit bármely szerver valaha elért.

Az IBM a rekordok terén mutatott dominanciáját az S80-nál is erősebb IBM eServer p680 szerverrel szélesítette ki, amely már átvette az elsőséget ezen tesztek nagy részében.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 11:23

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.