Szerző: Vörös Péter

2001. február 7. 08:02

A japán PC eladások száma 11,55 millió volt 2000-ben

[AsiaBizTech] A Japan Electronics and Information Technology Industries Association (JEITA) most közzé tett adatai szerint 2000-ben (az exportot nem számítva) a japán PC eladások száma 11,55 millió darab volt, ez 25%-os növekedést jelent 1999-hez képest. Értékben az eladott PC-k mintegy 18,2 milliárd $-t tettek ki (több, mint 2 billió jent). Ez volt az első év amikor az eladások meghaladták a 10 milliós darabszámot ill. a 2 billió jent. A JEITA szerint idén kb. 12 millió PC adnak el a felkelő nap országában, ez a lassúbb emelkedés főként a fogyasztói piac gyengélkedésének tudható be.

A JEITA közzétette a negyedik negyedéves adatokat is, a japán hazai eladások 15%-kal (2,778 millió db-ra) nőttek az 1999-es szinthez képest. Ez volt minden idők legerősebb negyedik negyedéve a japán PC piacon. A hordozható PC-k eladása az összes PC forgalom felét teszik ki, legalábbis ez volt az eredmény a negyedik negyedévben (egy évvel korábban ez az arány 47% volt). A notebook PC-k népszerűsége érezhető, mivel egyre inkább az asztali PC-khez hasonlítható a teljesítmény az átlagos felhasználó részére, az áruk pedig nem számottevően magasabb: a laptop-ok átlagos ára (1630$) 11%-kal csökkent 2000-ben, az asztali PC-k átlagos ára (1,405$) szinte változatlan volt.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról