Szerző: Bodnár Ádám

2001. február 15. 16:31

Digitális mappa az IBM-től

Az IBM jövő hét keddtől vesz fel előrendelést ThinkPad TransNote számítógépére, ami igazság szerint egy digitális mappa.

Az IBM jövő hét keddtől vesz fel előrendelést ThinkPad TransNote számítógépére, ami igazság szerint egy digitális mappa.

A bőrkötésbe bújtatott 2,4 kilogramm tömegű számítógép két részből áll: egy 10,4 inch átlójú színes aktív mátrixos TFT kijelzőből és egy ThinkScribe digitális jegyzettömbből, amelyre a felhasználó írhat vagy rajzolhat. Amennyiben valaki számára a kézírásfelismerő szoftver használata kényelmetlen lenne, utasításait egy kihúzható billentyűzet segítségével is közölheti a géppel. A ThinkScribe egységben 2 MByte flash memória található, amely összesen kb. 50 odalnyi jegyzetünket képes eltárolni.

A számítógép lelke az Intel által nemrégiben bemutatott alacsony fogyasztású Pentium III 600 MHz processzor, ezen felül egy 10 GByte kapacitású merevlemez, beépített 56 kbps modem és Ethernet vezérlő is a TransNote részét képezi. A gép még bővíthető is: két USB port egy Compact Flash port és egy PCMCIA foglalat található rajta. Amennyiben prezentációt kell tartani, a TransNote akkor sem jön zavarba, ugyanis video kimenetére közvetlenül kapcsolható bármilyen projektor vagy más megjelenítő.

A TransNote ára 3000 dollár körül várható, az európai értékesítés a tervek szerint márciusban kezdődik meg.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról