:

Szerző: mz

2001. február 20. 22:06

Az IBM Thinkpad Transnote a világ első digitális jegyzettömb notebookja

[IBM] Az IBM bejelentette a ThinkPad TransNote számítógépnek, a világ első "irattartó" notebookjának megjelenését, amely egy hordozható számítógép és egy digitális jegyzettömb elegáns megjelenésű ötvözete.

A ThinkPad TransNote segítségével a mobil felhasználók könnyen és hatékonyan vihetik át a papíron levő információkat egy digitális munkaasztalra. A ThinkScribe digitális jegyzettömb, a digitális toll és az Ink Manager Pro szoftver segítségével a papírra írt ötletek digitalizálhatók és áttölthetők a számítógépbe, ahol azok kezelhetők, szervezhetők és kereshetők is. A TransNote lehetővé teszi a kézzel írt információk megosztását e-mail, szövegszerkesztő programmal készített dokumentum vagy prezentáció formájában, sőt, még a kézzel írt feladatlisták is kezelhetők.

A ThinkPad TransNote portfólió kivitele teljesen egyedi. A könnyedén megfogható Endurimer fedéllel védett TransNote egy könyvhöz hasonlóan nyitható ki. Belül, a bal oldalon egy nagy teljesítményű számítógép található, amelynek forgatható érintőképernyője lehajtható, vagy bármilyen helyzetbe elforgatható, hogy elérhetővé váljon a teljes billentyűzet. A jobb oldalon egy levél vagy A4 méretű írómappával ötvözött digitális jegyzettömb található. A hordozható számítógép és a digitális jegyzettömb akár együtt, akár külön-külön is használható.

A 2,5 kg-nál is könnyebb, 3,3 cm vastag ThinkPad TransNote az opcionális, 802.11 és a kistávolságú munkacsoportos együttműködésre kifejlesztett Bluetooth szabványnak megfelelő PC-kártyák révén optimális a vezeték nélküli csatlakoztatáshoz.

10,4 hüvelykes forgatható, TFT FlipTouch érintőképernyő, amellyel a képernyő használható laposan, vagy felhajtva, hogy a billentyűzet látható legyen. Az információk könnyebb megosztása érdekében mind a képernyő, mind maga a kép is megfordítható.

A ThinkScribe digitális jegyzettömb és a digitális toll automatikusan eltárolja a kézzel írt feljegyzéseket, és áttölti azokat a számítógépbe. 2 MB-os flash memóriájában max. 50 oldalnyi jegyzet tárolható (akkor is, ha a számítógép ki van kapcsolva), majd ha a számítógépet bekapcsoljuk, a jegyzetek egyszerre áttölthetők.

A Microsoft Windows 98 rendszerrel futó modell kezdő ára 2999 dollár, a Windows 2000 rendszerrel futó modell kezdő ára pedig 3099 dollár.

A ThinkPad TransNote számítógép a ThinkPad család többi tagjához hasonlóan sokféle funkciót nyújt a különféle méretű vállalatoknak és a magánszemélyeknek is. A notebook számítógépek az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Németországban és Svédországban beszerezhetők közvetlenül az IBM-től az interneten keresztül. Az új ThinkPad notebookok az IBM üzleti partnereitől is megvásárolhatók.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 07:13

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.