Szerző: Bodnár Ádám

2001. február 27. 10:19

A Rio bemutatta autós MP3-lejátszóját, amely akár 1,000 órányi zenét is képes tárolni

A Rio a tegnapi napon mutatta be Rio Car nevű MP3-lejátszóját, amelyet kifejezetten autós használatra fejlesztettek ki.

A Rio a tegnapi napon mutatta be Rio Car nevű MP3-lejátszóját, amelyet kifejezetten autós használatra fejlesztettek ki.

A Rio Car egységet a gépkocsik műszerfalába kell beépíteni. A termék alapját annak az Empeg nevű vállalatnak a technológiája jelenti, amely cég már korábban is épített autós MP3-lejátszójat, és amely céget a Rio anyavállalata, a SONICblue októberben vásárolt fel.

A Rio Car merevlemezen tárolja a zenefile-oket. A merevlemez mérete jelenleg 10 és 60 GByte között változhat. A Rio közleménye szerint a 60 GByte kapacitású merevlemezre akár 1,000 óra zene is elfér, így a tulajdonos akár tízszer is megteheti a Los Angeles és New York közötti utat anélkül, hogy kétszer meghallgatná ugyanazt a számot.

A Rio Car egységet USB kábelen lehet az asztali számítógéphez kapcsolni. A mellékelt szoftver segítségével a dalok gyakorlatilag bármilyen szempont szerint rendezhetők, playlist-be szervezhetők és lejátszhatók. A Rio Car az otthoni hi-fi toronnyal is összekapcsolható, így a zenét nem csak autóban élvezheti a tulajdonos. A készülékhez drótnélküli távirányító is tartozik.

A Rio Car nagyfelontású folyadékkristályos kijelzőjén könnyedén figyelemmel kisérhető a lejátszott zenék címe, előadója, az album neve és sorszáma. A felhasználók 20 különféle vizualizációs minta közül választhatnak.

A Rio Car 10 GByte merevlemezt tartalmazó verziója 1,199 dollárba kerül, a 20 GByte-os verzióért 1,349 dollárt kell fizetni. A 30 GByte kapacitású merevlemezzel rendelkező Rio Car ára 1,599 dollár, 60 GByte-os csúcsmodellért pedig 1,999 dollárt (~600,000 Ft) kérnek.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról