Szerző: mz

2001. február 23. 20:00

Intelligens rádióhálózat-tervező programot fejlesztett ki az Ericsson

[Noguchi] Az Ericsson a Tools for Radio Access Management (TRAM) szoftvercsomag részeként új, intelligens, rádióhálózat-tervező szoftvereket fejlesztett ki. A vállalat ezzel a termékkel is segíteni szeretné a szolgáltatók új 3G hálózatainak gyors és problémamentes üzembe helyezését.

A TRAM egy olyan PC-alapú szoftvercsomag, mely a WCDMA rádió-hálózatok tervezését, tesztelését és teljesítményellenőrzését segíti. Az Ericsson tapasztalatai és vezető technológiai szerepe alapján a lehető legjobb partner a 3G operátorok számára. Az Ericsson rendelkezik a 3G hálózatok gyors üzembe helyezését meggyorsító termék- és szolgáltatásportfolióval.

A TRAM négy alkalmazást foglal magában. A WCDMA tervezőeszköz a rádióhálózatok és cellák tervezését, a WCDMAtransporter az adatátviteli hálózat tervezését, a WCDMAoptimizer a teljesítmény ellenőrzését, a WCDMAinvestigation pedig a behangolás alatti tesztelést, optimalizálást és hibakeresést végzi.

A TRAM eszközei és a 3GSM konferencián bemutatott WCDMA planner v3.0 és WCDMAtransporter v3.0 a már üzemelő hálózatok fejlesztését és hatékony működését segítik.

A TRAM a GSM és a WCDMA hálózatok integrációját, a már meglévő kapacitások optimális kihasználást is segíti az új WCDMA hálózatokban. A TRAM eszközei egymással kompatibilisek, sőt közös adatbázissal rendelkeznek. A TRAM az Ericsson Radio Network Operation and Support (RANOS) rendszerével is kompatibilis, mely még hatékonyabbá teszi az üzembe helyezést.

Az új alkalmazások bemutatójára a Cannes-i 3GSM kongresszuson kerül sor.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról