Szerző: Vörös Péter

2001. február 8. 08:17

Dell: laptop megrendelés az Acer-től

[CNET] Az Acer Tajvan egyik legnagyobb számítógépgyártó cége, most a Dell-től nyert el megrendelést laptop-ok gyártására. Szeptembertől kezdődően havonta 50 ezer db laptop-ot fog szállítani a Dell-nek az Acer - ezzel az IBM mögött a cég második legnagyobb ügyfele lesz a Dell. Jelenleg a Dell egyedüli tajvani laptop beszállítója a Quanta Computer, amely a szigetország legnagyobb számítógépgyártója.

Decemberben egy átszervezés révén az Acer elkülönítette azokat az üzletágakat, amelyek az Acer név alatt dobják piacra termékeiket ill. azokat a részlegeket, amelyek más cégek számára alvállalkozásban folytatnak gyártást.

A cég nem kívánta kommentálni az új megrendelésekkel kapcsolatos híreket, a vállalat szóvivője, Henry Wang mindössze annyit jelentett ki, hogy "új megrendelésekhez" jutott a cég. A szakértők szerint az új üzlet révén csak alvállalkozói alapon 3,7 milliárd $-os forgalmat fog lebonyolítani az Acer.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról