Szerző: Vörös Péter

2001. február 19. 08:56

A Micron Technology részvényárfolyama visszaesett, ugyanis két elemző lejjebb vitte várakozásait

[CNET] A legnagyobb amerikai PC memóriagyártó cég részvényárfolyama pénteken 2,05$-ral (4,6%-kal) 42,55$-ra esett vissza. A visszaesés fő oka: a Salomon Smith Barney egyik elemzője, Jonathan Joseph azt mondta, hogy a februárban véget érő pénzügyi negyedévet a cég részvényenként 7 centes veszteséggel fogja zárni - korábban Joseph úgy vélte, hogy a Micron null szaldós eredménnyel zárja ezt a negyedévet. Joseph szerint a DRAM piaci árak továbbra is csökkennek, mivel a PC forgalom továbbra is lassú és magasak a készletek.

A First Call által reprezentált elemzők Joseph-fel ellentétben úgy vélik, hogy a cég részvényenként 12 centes nyereséggel fogja zárni a negyedévet, szemben az egy évvel korábbi hasonló időszakban elért részvényenként 29 centes eredménnyel.

Joseph a teljes pénzügyi évre vonatkozó előrejelzését is felére, részvényenként 35 centre csökkentette. A 2002-es pénzügyi évben pedig részvényenként 59 centes eredményt vár a Boise (Idaho) központú cégtől - a korábbi várakozás részvényenként 1,79$ volt.

A Morgan Stanley Dean Witter egyik elemzője, John Cross lejjebb vitte a cég besorolását ("túlteljesít"-ről "semleges"-re) és a pénzügyi 2001-es év nyereség várakozását részvényenként 1,90$-ról 95 centre vitte le. A First Call által reprezentált elemzők a 2001-es évre részvényenként 1,49$-os profitot várnak, szemben az egy évvel korábbi részvényenként 2,56$-os nyereséggel.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról