:

Szerző: Barna József

2001. február 24. 15:50

Kétszázmilliós szoftvertámogatási megállapodás a Microsoft Magyarország és a Műszaki és Természettudományi Egyesületek között

[Microsoft sajtóközlemény] Kétszáz millió forint értékű támogatási szerződést írt alá a napokban a

[Microsoft sajtóközlemény] Kétszáz millió forint értékű támogatási szerződést írt alá a napokban a Microsoft Magyarország és a Műszaki és Természettudományi Egyesületek Szövetsége (MTESZ). A megállapodás keretében a Microsoft Magyarország minden irodai alkalmazása, operációs rendszere és fejlesztő eszköze használati jogát térítésmentesen biztosítja az MTESZ jelenlegi és jövőben csatlakozó non-profit tagegyesületei részére. Az MTESZ égisze alatt működő Tudomány és Technika Házak kiemelten közhasznú, non-profit tevékenysége számára a Microsoft Magyarország jogtiszta szoftverkörnyezetet biztosít, 26 létesítmény mintegy ezer PC-jén. A szoftvertámogatáson túl a Microsoft webalapú technikai és felhasználói oktató anyagokkal is ellátja a Szövetséget és szervezeteit.

Az MTESZ 1948-ban azzal a céllal alakult meg, hogy az alapító 14 szakmai egyesület munkáját koordinálja, együttműködésüket segítse, érdekeiket képviselje. Ma 43 egyesület tartozik a szövetséghez; a hazai országos szakmai-tudományos egyesületek szinte mindegyike tagja az MTESZ-nek. Az egyesületek és területi szervezetek több ezer céggel, vállalattal, intézménnyel állnak kapcsolatban. Az egyesületi tagok száma együttesen közel százezer.

A Tudomány és Technika Házaival az MTESZ az egész ország területén jelen van. E létesítményekben az iskolarendszeren kívüli képzések keretében széleskörű oktatóprogramok lebonyolítására kerül sor - óvodáskortól, korhatár nélkül - a nyelvoktatástól egészen a szakmai képzésig és továbbképzésig. A tanfolyamok révén több tízezer ember részesül korszerű képzésben. A Technika Házak egyúttal információ-bázisként is működnek: az MTESZ belső hálózata révén az intézmények látogatói nélkülözhetetlen információkhoz, szakmai anyagokhoz juthatnak, pályázati kiírásokról értesülhetnek. A nemzetközi kapcsolatok ápolása, a távoktató programok szervezése mellett az MTESZ tagja az Írisz-Sulinet programnak is, melynek működését szoftverekkel és számos közös eseménnyel a Microsoft Magyarország is támogatja.

A Microsoft Magyarország az anyavállalat hagyományainak megfelelően kiemelt fontosságot tulajdonít az ország technológiailag kevésbé fejlett területei felzárkóztatásának, a technológiai ismeretek minél szélesebb körben történő terjesztésének, az esélyegyenlőség megteremtésének. Az MTESZ-szel és a Teleházak Szövetségével kötött támogatói megállapodás e társadalmi felelősség tudatában született.

***

A Microsoft Magyarország az esélyegyenlőségért

A hazai leányvállalat támogatási politikája fokozott figyelmet fordít mindazon kiemelten közhasznú tevékenységet folytató alapítvány, szervezet működésére is, melyek hátrányos helyzetű vagy fogyatékkal élő embertársaink számára törekednek esélyegyenlőséget teremteni, életkörülményeiket, életminőségüket javítani. Ezért az elmúlt félév során a Microsoft Magyarország szoftvertermékeivel több ilyen szervezetet is támogatott.

A támogatottak köre:

A Magyar Vöröskereszt Szolnoki Önkéntes Mentő és Kutató Egysége, Laktóz Érzékenyek Társasága, Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége "Informatika a Látássérültekért" Alapítvány, Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége, Matematikában Tehetséges Gyermekekért Alapítvány, "RÉS" Szociális és Kulturális Alapítvány, Zsigmond Király Főiskola.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 02:47

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.