Szerző: Vörös Péter

2001. február 16. 08:41

A Novell a várakozásknál jobban zárta legutóbbi negyedévét, de a 2001-es kilátások gyengék

[TechWeb] A Novell a január 31-én végetért pénzügyi negyedévben 3,2 millió $-os (részvényenként 1 centes) nyereséget ért el, a forgalom 245 millió $ volt. Az elemzők nullszaldós negyedévre számítottak. Egy évvel korábban a cég nyeresége 44,8 millió $ (részvényenként 13 cent) volt, míg a forgalom 316 millió $.

A Novell hagyományos 'dobozos' szoftver licenc eladásai 62%-kal csökkentek és immár 18%-ot tesznek ki a teljes forgalmon belül. Eric Schmidt, a cég elnök-vezérigazgatója szerint az elmúlt negyedév egy újabb állomás volt afelé, hogy a cég átalakuljon ún. Net szolgáltató vállalattá. Mindezzel együtt, a cég vezetése nem vár erős évet 2001-ben, semmiképpen nem az első félévben. A cég éves szinten kb. 1 milliárd $-os forgalomra számít, ami nem jelent jelentős növekedést az előző évekhez képest.

Stephen Dube, a Wasserstein Perella Securities elemzője optimista a cégek illetően: szerinte most már csak az a kérdés, hogy a cég technológiáját megfelelő marketinggel tudják-e ötvözni. Az első eredmények már láthatóak, mivel a Novell olyan partnerekkel tudott megállapodást kötni, mint a Yahoo és a PricewaterhouseCoopers.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról