Szerző: Vörös Péter

2001. február 9. 07:48

A Philips Electronics arra számít, hogy a chip eladásai 15%-kal nőnek 2001-ben

A Philips Electronics csütörtökön bejelentette, hogy előrejelzései szerint a félvezető forgalom az első negyedévben 15%-kal lesz alacsonyabb, mint a 2000. év negyedik negyedévében. Összességében azonban arra számít a cég, hogy 2001. egészében 15%-os növekedést sikerül elérni. Az árcsökkenés a tavalyi 3%-ról idén várhatóan 6-7%-ra fog nőni.

A Philips azt is bejelentette, hogy a 2001-ben 20 millió mobiltelefont terveznek eladni, szemben a 2000. éves 13,5 millió darabbal. A cég megbízott vezérigazgatója, Gerard Kleisterlee (aki áprilistól foglalja el véglegesen posztját) azt is elmondta, hogy a mobiltelefon egység a jelenlegi pénzügyi év első felében némi veszteséget fog realizálni, de a második félévre kisebb nyereség várható. Kleisterlee szerint veszteség egyik oka az lesz, hogy a cég négy új terméket fog a piacra dobni, ezek egyike egy GPRS telefon lesz.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról