:

Szerző: Vörös Péter

2001. február 8. 08:17

Az Intel 1,5 milliárd $-t készül befektetni egy keletnémet chipgyárba

[Bloombergs, TechWeb] Az Intel tegnap bejelentette azt, hogy kisebbségi befektetője lesz annak a német projektnek, amelynek célja egy olyan chipgyár megépítése, amely speciális alkalmazásokhoz készít nagy sebességű félvezetőket. Az Intel szóvivője kijelentette, hogy a cég kb. 25%-os részesedéssel járul hozzá a lengyel határnál lévő Frankfurt an der Oder-i gyár felépítéséhez.

Mike Splinter, az Intel szóvivője szerint a cég nem lesz többségi tulajdonos és nem a cég fogja a napi üzletvitelt intézni. A többi befektetők: a német állami finanszírozású IHP kutatóintézet és az Egyesült Arab Emirátusok (!!), jelentették be helyi kormányzati illetékesek. A brandenburgi regionális kormányzat szerint komoly hatása lehet az 1500 főt alkalmazó gyárnak a régió fejlődésére, mivel arra számítanak, hogy beszállító cégek is meg fognak telepedni a város körül.

Az Intel szóvivője annyit még elárult, hogy a gyárban olyan magas frekvenciájú chip-eket fognak készíteni, amelyeket pl. kéziszámítógépekben vagy telekommunikációs eszközökben lehet felhasználni. Az új vállalat várható neve Communicant Semiconductor Technologies lesz.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 15:38

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.