:

Szerző: Vörös Péter

2001. február 21. 07:24

A NEC profit-figyelmeztetést tett közzé a március 31-én véget érő pénzügyi évvel kapcsolatban

[EB News] A keddi bejelentés nem okozott nagy meglepetést a szakértőknek, hiszen mind a chip, mind a PC piac gyengélkedik - így a NEC eredményei sem lehetnek túl jók. A cég szerint a korábbi előrejelzésekhez képest a működési nyereség 24%-kal kevesebb lesz: mindössze 1,64 milliárd $-os működési nyereségre van kilátás.

A cég félvezető eladásai így 532 millió $-ral alacsonyabbak lesznek, s az év egészét nézve 8,4 milliárd $-t tesznek ki. Az eredmény még így is 72%-kal jobb lehet az egy évvel korábbihoz képest. Az elemzők szerint a kilátások lehetnének rosszabbak is: július-szeptembertől kifejezetten határozott növekedésre lehet számítani, főként az ázsiai piacokon. A PC-k és perifériákkal kapcsolatos forgalom előrejelzéseket 8,54 milliárd $-ról 8,23 milliárd $-ra vitte le a cég.

A Toshiba nemrég 30%-kal szállította le működési nyereség előrejelzését, míg a Fujitsu félvezető részlege 86,3-129,5 millió $-ral vitte le működési profit várakozását.

A NEC egészének éves forgalma várhatóan 47,47 milliárd $ helyett 46,61 milliárd $ lesz. Az adózás előtti nyereség 1,29 milliárd $ helyett 863 millió $, a nettó nyereség pedig 776,8 millió $ helyett 517,9 millió $ lesz. A NEC az első számú PC gyártó a japán piacon.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 17:34

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.