:

Szerző: Vörös Péter

2001. február 2. 07:54

Az SAP Systems Integration AG csökkenti profit kilátásait

[Bloombergs] A német szoftverintegrátor cég bejelentette, hogy 2001-es működési nyeresége a korábban előrejelzettnél alacsonyabb lesz, mivel a kereslet a vártnál gyengébb. A működésből származó nyereség 42 millió $ lesz, szemben az előrejelzett 43 millió $-nak. A forgalom várható növekedése 27%-os lesz, ez jelentősen kisebb, mint az előzetesen várt 41%.

A cég kilátásai nem a legrózsásabbak, a részvény a szakértők szerint túlértékelt és március 31-én távozik az igazgatótanács egyik fontos tagja, Richard Gailer, aki a szolgáltatásokért volt felelős. Gailer 11 évig dolgozott az SAP SI-nél.

Más szoftverszolgáltató cégekhez hasonlóan az SAP SI gondja az, hogy egyre csökken azon cégek száma, amelyek hajlandóak meglévő szoftver rendszereiket új e-kereskedelmi szoftverekkel integrálni.

2000-ben az SAP SI működési nyeresége 36,7 millió euró volt, míg a forgalom 23%-kal 186,2 millió euró volt. A cég immár 1225 alkalmazottal dolgozik, ez 74-gyel kevesebb, mint az eredeti tervek: a cég még mindig küszködik az SAP Solutions, az SAP SI GmbH és az SRS AG egyesítésével.

Az első negyedévben a cég 120 alkalmazottak kíván felvenni az idénre tervezett bővítés részeként. Az is fontos célja a cégnek, hogy az USA-ból származó forgalmát a jelenlegiről 10%-ra emelje, míg a Németországon kívüli összes piac részesedését 20%-ra szeretnék emelni.

Az SAP SI működési haszonrése várhatóan 19,7% lesz, ez lényegében változatlan a pénzügyi évben elért 20%-hoz képest. A cég részvényei 45%-ot estek az elmúlt hat hónapban, az SAP SI jelenlegi piaci értéke 890 millió euró.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 00:51

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.