Szerző: Vörös Péter

2001. február 2. 08:30

A Sony bemutatta Bluetooth modulos Vaio laptop-ját

A Sony két új, otthoni piacra szánt Vaio modellt mutatott be, a Vaio C1-et (PCG-C1VRX/K) és a Vaio Note SR-t (PCG-SR9G/K). A 2150$-ba kerülő modellekben Bluetooth kábel nélküli kommunikációra képes modul található. Ez az első alkalom, hogy a cég eleve installál termékeibe Bluetooth kompatibilis modult. Az új Vaio-kat más Vaio PC-kel ill. az ún. Modem Station-nel lehet összekapcsolni, ez utóbbi megjelenési dátuma április. Az új Vaio modellek február 10-étől kaphatóak.

A Vaioban található Bluetooth hálózati egység adatátviteli sebessége 723 kbps, az adatátviteli távolság pedig 10-100 méter között van. Az áprilisban megjelenő Modem Station ára kb. 260$ lesz.

A Sony ezenkívül telefonokba, faxgépekbe, mobiltelefonokba és otthoni elektronikai eszközökbe tervezi installálni a Bluetooth modulokat. A cég tervei szerint a jövőben a PC felhasználók is kommunikálhatnak az otthoni elektronikai eszközökkel a Bluetooth eszközök révén. Természetesen más cégek Bluetooth kompatibilis eszközeivel is kommunikálhatnak az új Vaio-k valamint a tervezett Modem Station és a később megjelenő Bluetooth kompatibilis Sony eszközök.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról