:

Szerző: Vörös Péter

2001. február 20. 18:31

Mobiltelefon kártya gyártásba kezd a Microsoft

[Sajtóközlemény] A Microsoft Corporation csatlakozott a GSM Szövetséghez. A hírt a Cannes-ban rendezett 3GSM világkongresszus alkalmával jelentették be. A szövetség tagjaként a Microsoft Windows alapú smart-kártya gyártásba kezd. A Microsoft telefonkártyák felhasználásával a mobil szolgáltatók új, a Windows platformra épülő mobil kereskedelmi szolgáltatásokat vezethetnek be. A Windows-zal működő smart-kártyák a már széles körben elterjed fejlesztőeszközök segítségével könnyen programozhatók, gyorsabb piacra kerülési időt biztosítva ezzel a fejlesztőknek. A Windows operációs rendszer használata emellett lehetővé teszi azt is, hogy az alkalmazások elérjék a Windows alapú háttértárolók adatait és a Windows háttérszolgáltatásait.

A Windows smart kártyák a népszerű standardokat fogják támogatni, mint pl. a GSM 11.11 és 11.14, valamint a Europay Mastercard Visa (EMV), ISO 7816 és a Visa Open Platform. A fejlesztők munkájukhoz használhatják a Visual Basic fejlesztőeszköz készletet és a C. Current egészségügyi-, bank- és felhasználói szolgáltatásokat tartalmazó alkalmazásait, valamint azokat a SIM kártyákat, melyek pl. a digitális aláírást, SMS küldést, mobil kereskedelmi és egyéb, helyhez kötött szolgáltatásokat támogatják.

A GSM szövetség a világ legnagyobb, vezetéknélküli rendszereket működtető vállalatok egyesülete, melybe a világ 162 országából több mint 514 második és harmadik generációs GSM hálózatműködtető, valamint a GSM ipar fő gyártó és beszállítópartnerei nyertek felvételt. A szervezet célja a GSM digitális, vezetéknélküli kommunikáció-technológiai család (GSM, GPRS, EDGE, 3GSM) bevezetése és fejlesztése. A szövetség tagjai a 2001. januári felmérések alapján, világszerte 452 millió felhasználó számára nyújtanak digitális, vezetéknélküli szolgáltatásokat.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 13:50

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.