Szerző: Vörös Péter

2001. február 19. 08:21

A Hewlett-Packard 5,75 milliárd $-nyi tajvani terméket vásárol az idén

[Bloomberg] A világ második legnagyobb számítógépgyártója úgy tervezi, hogy az idén 5,75 milliárd $-nyi értékű terméket vásárol Tajvanból, főként a költségcsökkentés jegyében. A cég főként számítógépekkel kapcsolatos termékeket vesz, pl. kéziszámítógépeket, szervereket, munkaállomásokat, laptopokat és monitorokat, mondta Chiou-ming Chen, a Hewlett Packard kínai régiójának vezetője. A tervek szerint a HP a tavalyi 5 milliárd $-nál 10-15%-kal tervez több tajvani árut vásárolni. Chen szerint a tajvani mérnöki, fejlesztési és gyártási lehetőségek világszínvonalúak. A Hewlett-Packard jelentős beszállítói közé tartozik a Compal Electronics és a Quanta (laptop gyártó cégek).

Az alacsonyabb gazdasági növekedés világszerte egyre több helyen ahhoz vezet, hogy csökken a PC-k ill. nyomtatók iránti kereslet, a Hewlett-Packard-nak így csökkenteni kell költségeit és a csúcskategóriájú termékekre összpontosítani. A cégnek egyre növekvő versenyre kell szállítani az alacsonyabb árkategóriájú PC-k és nyomtatók piacán.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról