Szerző: Bodnár Ádám

2001. február 28. 12:30

Ösztöndíjat alapított a Compaq a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen

[Mmd] A Compaq Computer Magyarország és a Budapesti

[Mmd] A Compaq Computer Magyarország és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem - hosszú évekre visszanyúló, kitüntetetten jó, a kölcsönös előnyökön nyugvó együttműködése újabb bizonyítékaként - együttműködési megállapodást írt ma alá az egyetemen megrendezett Ipari Nyílt Nap programsorozat részeként.

A megállapodást Dr. Detrekői Ákos rektor és Dr. Beck György, a Compaq vezérigazgatója látta el kézjegyével. Az együttműködés fontos eleme a Compaq Professzori Kutatói Ösztöndíj, mely kiemelt elismerést biztosít mostantól kezdve a Műszaki Egyetem azon oktatóinak, akik tevékenysége az informatika meghatározott területével kapcsolódik egybe.

"A Compaq a Műegyetem kiemelkedő támogatója. Köztudott, hogy intézményünknek évek óta kiemelkedő szerepe van a hazai informatikus-képzésben. Célunk, hogy a hazai szakemberképzés megőrizhesse világviszonylatban is kiemelkedő helyét, találkozott a Compaq elképzeléseivel, együttműködésünk tartalmát is ez adja. A professzori ösztöndíj e munkában segít bennünket!" - világította meg az együttműködés hátterét Dr. Detrekői Ákos, rektor.

"Sokat írtak az elmúlt időszakban az informatikai agyelszívásról." - vette át a szót Dr. Beck György - "Meggyőződésem, hogy a hazai oktatás kiemelkedő szakemberekkel rendelkezik, akiknek munkáját ösztöndíjunkkal is segíteni szeretnénk. Az ösztöndíjban azon oktatókat szeretnénk részesíteni, akik hosszú ideje kiemelkedő oktatói tevékenységet végeznek és a szokásos formákon kívül is sokat tesznek a hallgatók szakmai ismeretanyagának elmélyítéséért. A professzori kutatói program mellett a Compaq a hallgatók számára is ösztöndíjat alapít, amely pályázat útján kerül meghirdetésre. "

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról