Szerző: Vörös Péter

2001. február 14. 10:27

Várhatóan alacsonyabb lesz a Hewlett-Packard első pénzügyi negyedéves nyeresége

HIRDETÉS

[Bloombergs] A világ második legnagyobb számítógépgyártója holnap jelenti be első negyedéves eredményeit. Mi várható? A nyereség az elemzők véleménye szerint részvényenként 37 cent lesz (szemben a korábbi 42 centes várakozásokkal), míg a forgalom a januárban véget ért negyedévben 6,8%-kal 12,5 milliárd $-ra nőtt az egy évvel korábbi 11,7 milliárd $-ról. A hivatalos bejelentés az eredményekről csütörtökön az amerikai tőzsdék zárása után lesz (itthoni idő szerint este 10 óra után).

Az USA-ban az eredmények számos termékcsoportnál voltak gyengék, míg Európában erős volt a fogyasztói kereslet, Ázsiában pedig valamelyest lassult a korábbi őrületes ütemű növekedés. A Dataquest piackutató cég szerint a globális PC eladások 10,1%-kal csökkentek a negyedik negyedévben az előző évhez képest - ez kevesebb volt, mint az előrejelzett 15%.

Az elemzők a Hewlett-Packard-dal kapcsolatban főként a PC oldal miatt borúlátóak, márpedig a PC vásárlások és a nyomtató vásárlások között elég erős összefüggés van, a cég egyik erősségének számító nyomtató üzletágát is negatívan érintheti a PC kereslet gyengülése.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 5. 08:29

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.