Szerző: mz

2001. február 21. 20:49

Mobiltelefonként is használható lesz a HP új Jornada modellje

[CNet] A Hewlett-Packard bejelentése szerint a cég még ez évben piacra dobja új Jornada zsebtitkárját, mely mobiltelefonként is használható lesz.

A HP egyik képviselője szerint a készülék a Microsoft Pocket PC operációs rendszerét fogja használni. Az új Jornada ősszel jelenik meg Európában és Ázsiában, és valamikor a második félév során az USA-ban.

A HP a Cannes-i 3GSM World Congressen tette meg bejelentését. A Microsoft ugyanitt ettől teljesen függetlenül jelentette be saját Stinger telefonját. A német ipari óriás, a Siemens is tervez hasonló készüléket, de a Symbian operációs rendszerét véve alapul.

A Kyocera és a Samsung már bejelentették terveiket, miszerint hasonló kombinált készülékeket készítenek, de Palm operációs rendszerrel. A hazánkban kevésbé ismert Sagem és a Mitsubishi úgyszintén terveznek többfunkciós titkár-telefonokat, ők a Microsoft szoftverét választották.

Európában és Ázsiában a HP új készüléke a GSM és GPRS szabványokat fogja támogatni, az USA változatról nem tudni ilyen részleteket. A készülékről kép, áráról információ egyelőre nem érhető el.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról