Szerző: Vörös Péter

2001. február 23. 08:23

Megjelent az Microsoft Small Business Server 2000

[Sajtóközlemény] Megjelent a Microsoft Small Business Server 2000, az ötven vagy ennél kevesebb PC-vel rendelkező kisvállalatok technológiai szükségleteinek kielégítésére optimalizált hálózati szoftvercsomag legújabb változata. Az SBS 2000 tartalmazza a Windows 2000 Server operációs rendszert, valamint a Microsoft .NET szerverei által nyújtott újabb generációs megoldásokat, melyek kiterjednek a hagyományos és elektronikus levelezés, adatbáziskezelés, valamint az Internet kapcsolat biztonságos megosztásának területeire.

A kisvállalati felhasználók és rendszeradminisztrátorok visszajelzéseinek figyelembe vételével kifejlesztett, harmadik generációs termékcsomag megbízható, biztonságos hálózati megoldást nyújt. Mindenzt a termékcsomagban megtalálható Windows 2000 Server biztosítja, mely minden kétséget kizáróan nemcsak a kisvállalati rendszer stabilitásának és biztonságának, hanem egyúttal a vállalat növekedésének záloga is. A Microsoft .NET Enterprise kiszolgálói által nyújtott szolgáltatások ugyanis a Windows 2000 Serverre épülnek.

Az SBS2000 szoftvercsomag telepítése egyszerű, az integrált folyamat során a különböző kiszolgáló alkalmazások egyetlen lépésben kerülnek a kiszolgálóra. A kisvállalkozások számára jó hír, hogy nem kell informatikai szakértelemmel rendelkezniük a rendszer fenntartásához - a szoftvercsomag olyan eszközöket kínál, melyek magasszintű szervizkapcsolatot biztosítanak a vállalat és a rendszerfelügyelet között.

Az SBS2000 a következő komponenseket tartalmazza: Windows 2000 Server Standard Edition SP 1-el, Exchange 2000 Server, Microsoft Internet Security and Acceleration Server 2000, Microsoft SQL Server(tm) 2000, Microsoft Health Monitor 2.1, Microsoft Management Console 1.2, Microsoft Frontpage(r) 2000, Windows fax és modem megosztási szolgáltatások, Microsoft Outlook 2000, Microsoft Internet Explorer 5.01. Az új, megosztott fax szolgáltatások révén a felhasználók asztali gépükről küldhetnek és fogadhatnak fax üzeneteket. A megosztott modem szolgáltatás révén a kliensgépek a Small Business Server 2000-en megosztott modemeket felhasználhatják a külső információ szolgáltatások eléréséhez.

Magyarországon a Small Business Server 2000 termékcsomag néhány héten belül kapható lesz a viszonteladóknál.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról