Szerző: Vörös Péter

2001. február 2. 08:47

A Via januári forgalma majdnem megduplázódott a tavalyi szinthez képes

HIRDETÉS

A Via Technologies, Tajvan legnagyobb chipset gyártója bejelentette, hogy januári forgalma megkétszereződött a tavalyi hasonló időszakhoz képest, főként az alaplapgyártók keresletnövekedése következtében. A Via januári forgalma 93 millió $ volt, ez 91%-os növekedés a tavalyi év első hónapjához képest. A cég további növekedést vár februárban és márciusban, mivel az olyan alaplapgyártók, mint az Asustek és a Gigabyte egyre több chipset-et vásárolnak a Via-tól.

Éves szinten a cég a nyereség 50%-os javulását várja, ez azt jelentené, hogy részvényenként 0,56$ lesz a nyereség, jelentette ki Liu Chitung, a UBS Warburg tajvani elemzője. Liu szerint a cég részvényárfolyama 1 éven belül eléri a 11$-t. A mostani hír hatására a cég részvényárfolyama 0,22$-ral (2,6%-kal) 8,68$-ra nőtt. Az év eleje óta a részvényárfolyam 54%-kal emelkedett, míg a tajvani TWSE Index 28%-kal nőtt ugyanebben az időszakban.

Januárban a Via bejelentette, hogy első negyedéves forgalma el fogja érni a 248 millió $-t, mivel emelkedik a kereslet a cég termékei iránt. A Via eladásainak 90%-a származik chipset-ekből. A cég szóvivője, Manuela Mercandelli szerint a kereslet a Via PC 133-as termékei iránt erős, főként pedig az AMD processzorokhoz tervezett chipset-ek iránt nőtt a kereslet.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 5. 08:20

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.