Szerző: Bodnár Ádám

2001. február 26. 18:05

Megtévesztő hirdetés miatt támadják a Microsoftot

[Bloomberg] A Szövetségi Kereskedelmi Bíróság (Federal Trade Commission) azzal vádolja a Microsoftot, hogy megtévesztő reklámmal népszerűsítette tavaly a Pocket PC operációs rendszerét a rivális Palm kárára. A kampány jelmondata Can Your Palm Do That?, azaz Képes a Palmod erre? volt.

[Bloomberg] A Szövetségi Kereskedelmi Bíróság (Federal Trade Commission) azzal vádolja a Microsoftot, hogy megtévesztő reklámmal népszerűsítette tavaly a Pocket PC operációs rendszerét a rivális Palm kárára. A kampány jelmondata "Can Your Palm Do That?", azaz "Képes a Palmod erre?" volt.

A Microsoft által hirdetett vezeték nélküli internet-elérésre a Pocket PC operációs rendszert használó kéziszámítógépek csak bővítés után képesek, jóllehet a redmondi szoftvergyártó óriás azt állította hirdetéseiben, hogy ez a számítógépek alaptulajdonsága.

A Microsoft és a Federal Trade Commission jelenleg tárgyalásokat folytatnak az ügy mihamarabbi rendezésére - állítják magukat megnevezni nem kívánó jogászok.

A hírek szerint az ügyben szintén érintett a Windows-alapú Jornada kéziszámítógépeket gyártó Hewlett-Packard is, aki a Microsoft társa volt a Palm ellen indított reklámhadjáratban.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról