:

Szerző: mz

2001. február 8. 22:27

A Sony új, az LCD-nél olcsóbb és jobb kijelzőt mutatott be

[CNet] A Sony új kijelzője valószínűleg rendkívül jó szolgáltatot tesz majd a PDA tulajdonosoknak, illetve bármilyen mobil eszközben, ahol a jó képminőség és alacsony fogyasztás egyaránt fontos.

A cég egyelőre csak egy 13 colos, 800 x 600-as felbontással működő kísérleti típus mutatott be az új aktív mátrixos, szerves elektrolumineszcenia (OEL) technológiával működő kijelzőből. A kijelző - ellenben a ma megszokott LCD kijelzők egy részétől - gyorsan mozgó kép megjelenítésekor is éles, élvezhető képet nyújt, így videoklipeket is lehet nézni rajta. A Sony az OEL-t az LCD technológia utódjának tekinti.

A Sony szerint az új kijelzők először mobiltelefonokban, személyi digitális asszisztensekben jelenhetnek meg. Később - a várakozások szerint - felválthatják a legtöbb ember monitorában és tévéjében máig meglévő képcsöveket.

Az OEL technológiával gyártott kijelzők körülbelül 20 százalékkal olcsóbban állíthatók elő, mint az LCD megjelenítők. Élettartamuk ezzel szemben nem 10-15 ezer óra, csak 5000. Az OEL kijelzők saját fénnyel rendelkeznek, tehát nincs szükségük háttérvilágításra, ami viszont alacsonyabb energiafogyasztást, illetve vékonyabb kijelzőket jelent. A tömeggyártás beindítását 2003-ra tervezik.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 03:46

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.