Szerző: Vörös Péter

2001. február 2. 07:55

Az Acer tervei szerint 1000 disztribútort fog megbízni Kínában

[CNET] Tajvan egyik legnagyobb számítógépgyártója azt tervezi, hogy kb. 1000 kínai kereskedő céget fog megbízni azzal, hogy az óriási országban a cég disztribútori szerepét lássák el. E lépéstől természetesen azt reméli az Acer, hogy a jelentős bővülést sikerül elérni a világ egyik leggyorsabban növekvő piacán.

Ian Bertram, a Gartner piackutató cég elemzője szerint Kína a második legnagyobb PC piac Ázsiában. A tajvani gyártók a világ számítógéptermelésének kb. 60%-át adták tavaly, most e gyártók egyre inkább kacsintanak Kína felé, ahol a termelési költségek alacsonyabbak.

A Capital Securities elemzője, Gary Lai szerint az Acer agresszívan igyekszik betörni erre az óriási piacra - a disztribúciós hálózat kiépítésére éppen a piac óriási földrajzi méretei miatt van szükség. Ezenkívül a tervek szerint az Acer évente 500 disztribútorral növeli hálózatát Kínában és 50 kínai városban létesít alkatrész központot.

Az Acer kínai eladásai tavaly megháromszorozódtak 1999-hez képest és 187,5 millió $-ra rúgtak, a cég 240 ezer PC-t adott el az óriási országban, ez éppen 240%-os növekedést jelentett az előző évhez képest.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról